“Leef je droom nu en bewaar hem niet voor later.”

Ik ben Maria Mazarakis, specialist in het ontrafelen van levensverhalen, coach, trainer, programmamaker en presentator.

‘Leef je droom nu en bewaar hem niet voor later’ is mijn levensmotto. Deze leef ik, meest van de tijd. Mijn dromen realiseer ik vooral door het toeval te organiseren, want ik geloof dat toeval bestaat én dat je dat kunt organiseren. Toeval zegt eigenlijk dat alles precies getimed op je pad komt; het valt je toe op het moment dat je er aan toe bent. Dat is mijn levensinstelling geworden en dat maakt mijn leven best avontuurlijk. Een heldere stip aan de horizon is dan wel belangrijk en weten dat verschillende wegen naar die stip toe leiden. De wegen worden me als vanzelf aangereikt. Om die wegen te zien en te bewandelen heb ik een leeg hoofd nodig, veel vertrouwen en ook een portie moed en lef.

Verwondering is het sleutelwoord van waaruit ik leef en werk. Het maakt me nieuwsgierig, nodigt mij uit tot nieuwe verkenningen en het opent mijn geest en hart om (nieuwe) wegen te bewandelen. Vanuit verwondering is het overigens ook veel gemakkelijker om verbinding te maken. Zo kom je samen veel verder, vooral als je niet gelijk denkt, voelt of handelt.

Specialist ben ik in het ontrafelen van levensverhalen. Ik coach en train mensen, teams en bedrijven vanuit de idee; ‘Wanneer je je leven achterwaarts begrijpt, kun je het gemakkelijker voorwaarts leven’. Levensverhalen, die zicht geven op drijfveren, sleutelmomenten en het innerlijk vuur van mensen, teams en bedrijven. Levensverhalen die wanneer ze professioneel worden ingezet, helpen bij het (terug-)vinden van het innerlijk vuur, tot meer effectiviteit, hoger gebruik van ieders potentieel en tot meer compassie voor elkaar.

Als ervaringsdeskundige,

  • Coach ik mensen die hun (werk-) leven willen vervolmaken, in plaats van vol-maken;
  • Organiseer ik het InspiratiePodium, ook binnen en voor bedrijven;
  • Begeleid ik mensen bij het ontrafelen en opmaken van hun levensverhaal
  • Ontsluit ik inspiratie binnen bedrijven, zodat er meer beweging mogelijk is;
  • Maak ik deel uit van Platform Bloei en breng nieuwe ideeën naar nieuwsgierige mensen;
  • Ben ik community-maker vanuit het initiatief ‘Uplifting Connections, creating curiosity‘;
  • Begeleid ik de leergang ‘Het toeval organiseren en je dromen waarmaken’;
  • Geef ik lezingen over levensthema’s en omlijst deze muzikaal;
  • Schrijf ik een boek, dat mijn levensverhaal is. Hierin beschrijf ik o.a. hoe ziek zijn en een handicap mijn leven aardig in de greep had. Zelfzorg en verantwoordelijkheid nemen voor genezing zette mij weer met beide benen op de grond en zo ook de reguliere zorg. Een levensverhaal en ervaring die ik deel om  beweging bij patiënten en de reguliere zorg op gang te brengen; een holistische kijk op de patiënt als mens, een holistische kijk op het lichaam als een samenwerkend geheel en de gezamenlijke zoektocht naar genezing in plaats van het behandelen van een ziektebeeld (uitgave boek begin 2019)