Leergang ‘Het Toeval organiseren en dromen waarmaken’

Leergang ‘Het Toeval organiseren en dromen waarmaken’

Deze leergang gaat over (persoonlijk) leiderschap nemen over jouw werk- en  privé-leven. Over het (her-)ontdekken van jouw wensen en verlangens ten aanzien van jouw leven, over jezelf waarmaken. Het gaat over groots of nóg groter durven dromen. Over het (her) ontdekken van jouw innerlijk vuur. Over focussen én loslaten. Over hoe je in Flow kunt werken en leven en daardoor ook het Toeval zélf kunt organiseren.

Er komen mensen op mijn pad die met bewondering kijken naar hoe ik mijn verlangens werkelijkheid maak. Hoe ik wat ik in mijn hoofd heb  gewoon realiseer, zonder moeilijk te doen. “Hoe doe je dat toch?”, is dan hun vraag. Dan zeg ik dat het heel gemakkelijk is en dat iedereen dat kan, als je maar groots én vooral volledig durft te dromen. En juist dát zijn we vaak verleerd. We zetten zo gemakkelijk beren op ons pad. En als we zelf niet aan die beren gedacht hebben dan brengen anderen deze beren wel tot leven. Beren die ervoor zorgen dat we nog maar een slap aftreksel van onze droom overhouden. En dat is jammer! Want daarmee verlies je het zicht en je focus op het volledige plaatje van jouw ideaalbeeld. Ideaalbeeld? Ja, dat beeld bedoel ik! In ons leven dromen we over hoe we het leven zouden willen leven en inrichten. Stel je voor dat alles meewerkt! Wat zou dan het beeld van jouw toekomst zijn?

En… natuurlijk zit niet alles mee. Ook in mijn leven niet. Dan is het extra van belang om je focus op dit beeld vast te houden en opnieuw te kijken naar waar je staat en wat vanuit die positie de nieuwe weg voor je is. Ook dat vraagt focus! De weg verandert.

“Het Toeval staat aan mijn kant!”, hoor je mij regelmatig zeggen. Als er iets of iemand toevallig langskomt waar ik warm of blij van wordt, ook al is het maar heel even, dan let ik op. Ik ben ervan overtuigd dat de dingen goed getimed op mijn pad komen. En als ik niet oplet, dan zijn ze in een split-moment zomaar weer verdwenen. Ik ontdekte tien stappen om je eigen toeval te organiseren. Hiermee gaan we in deze leergang aan het werk.

Wanneer je een duidelijke focus hebt op wat je wilt, kun je het toeval dat op je pad komt als een innerlijk kompas gebruiken. De kunst is om een hele sterke focus te hebben op wat je wilt en vervolgens de gedachte over hoe je daar komt los te laten. Ogenschijnlijk twee tegengestelde dingen, maar heel effectief!

“Als we vuur willen maken, dan moeten we zorgen dat de zonnestralen in één punt samenkomen”, zegt Paulo Coelho. Daarmee bedoelt hij, dat er een moment komt, dat we ons op ons innerlijk vuur moeten concentreren om ons leven richting te geven. Het antwoord vinden we niet door de uitdagingen van anderen te kopiëren, maar door terug te gaan naar onze kindertijd om te achterhalen wat toentertijd het meeste enthousiasme opwekte. Want in dat enthousiasme bevindt zich het heilige vuur.

Deze leergang start dan ook met een InspiratiePodium, waarop alle deelnemers vertellen over de achterkant van hun CV, over de sleutelmomenten in hun leven, de beren en veren op hun weg en wat deze hen hebben gebracht. Een zoektocht naar ieders innerlijke vuur en verlangen. Waarbij (hernieuwde) focus cruciaal is om het toeval zijn werk te laten doen. Want als je zwanger bent van de vraag komt het antwoord, vanzelf (bij toeval dus) op je pad.

We gaan met een groep van 6 mensen aan de slag. Dan is er genoeg ruimte voor ieder en zijn we slagvaardig. In acht dagdelen.
Doordat je elkaar een half jaar nauwlettend volgt kun je elkaar bovendien ondersteunen bij het zetten van nieuwe stappen. Je hebt zeker 6 fans die je supporten en bij wie je hulp kunt vragen.

Levenswensen of dromen… Stel je ze uit tot later of geef jij nu zelf het startsein? Schrijf je dan in voor de leergang door een mail te sturen naar info@inspiratiehuisarnhem.nl

Data: 8 dagdelen; 1 avond en 7 middagen, start sept. 2019

Locatie: Inspiratiehuis Arnhem
Adres: Bergstraat 35, Arnhem
Prijs: €1.150,- exclusief btw, incl. 1 diner
Schrijf je in: info@inspiratiehuisarnhem