8 november InspiratieCafé; Emoties anders bekeken


InspiratieCafé, eerste editie

Thema van deze avond: Emoties, anders bezien

Emoties, we hebben ze allemaal, maar we weten er zo vaak geen raad mee, we vinden ze lastig.
We zijn blij met de positieve, maar wat vinden we en wat doen we met emoties als boosheid, angst, verdriet, jaloersheid? Om maar een paar te noemen.

Hoe kijken wij naar onze emoties en kunnen wij er met een andere blik naar kijken? Is er een andere kant, een verborgen kracht aan onze emoties?

Wat we voelen en hoe we ons voelen heeft een enorme impact op ons leven.

Wat willen emoties ons eigenlijk vertellen?

Frank Los, Maria Mazarakis en Joris Vincken hebben ieder een unieke kijk op, en ervaring met emoties. Op 8 november delen zij ieder op hun eigen wijze hun ontdekkingen en levensvisie hierover en gaan vervolgens met elkaar in dialoog.
Wat je kunt verwachten zijn verhalen, gedichten, muziek, tekeningen misschien en alles wat er verder nog die avond ontstaat.

Na de pauze nodigen we je uit dit onderwerp samen met ons te onderzoeken.

Frank Los
Frank is creatief ondernemer, een spelende filosoof.

Genot laat ons voorproeven van we werkelijk zijn, pijn wijst ons zo vaak de weg. Het leven lijkt daarom wel op een dropping; alsof we zover mogelijk van huis worden afgezet, om de uitdaging al of niet aan te nemen om weer thuis te komen. Frank draaide door toen hij 23 was. Doordraaien kan een groot geschenk zijn. Er zijn er genoeg die oppervlakkig blijven ademen uit angst voor de reis naar huis. Doordraaien geeft je een mooie schop onder je kont om met de reis te beginnen.

Joris Vincken
Joris is schrijver, musicus, coach en inspirator.

Gouden platen en hits brachten niet de levensrijkdom die hij zocht. Hij trok zich bijna 10 jaar terug in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoezeer de weg naar binnen nog steeds weg was van zichzelf. Joris raakte in een diepe depressie… tot de dag dat niets veranderde.
Sindsdien is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht, is wat hij altijd al was. Sinds die dag heeft zijn hart geen haast meer.

Maria Mazarakis
Maria is inspiratievrouw en Socioloog en heeft ‘alles’ met levensverhalen.

Ze bevraagt al meer dan zeven jaar mensen over de achterkant van hun C.V. Haar visie is dat wanneer mensen hun leven achterwaarts begrijpen zij het gemakkelijker voorwaarts kunnen leven”. Bij het duiden van de sleutelmomenten in je leven spelen jouw emoties vaak een heel belangrijke rol. Ze zijn de dragers van de sleutelmomenten en maken deze tot een fijn moment of juist niet. Misschien zijn emoties zelfs wel de dragers van je leven. Het is aan jou of je de schoonheid ervan ziet.

Datum: 8 november, inloop vanaf 19.30 uur. We starten om 20.00 uur
Prijs: € 17,50
Locatie: Inspiratiehuis Arnhem, Utrechtseweg 310, gebouw B44,

Betaling graag contant bij binnenkomst
Nemen jullie cash-geld mee om de drankjes aan de bar te kunnen betalen? Dank!