7 december Workshop; Inspiratie voor Wereldverbeteraars

‘Over Hoop’

Is de prachtige titel van een zeer inspirerend boek; Een gids voor (schalige) wereldverbeteraars. Het boek bevat het gedachtengoed van Prof. Dr. Cees Zwart, nu 83 jaar, opgeschreven door Anne Pastors. Ik ontmoette Cees laatst tijdens een meeting Over Hoop. Zo zeg! Wat een fijne geest, Cees Zwart. Ik hing aan zijn lippen!! Echt! Ik vind hem een fantastische, oorspronkelijke verteller, een fijne onderzoekende geest die mij en anderen uitnodigde om zelf aan de slag te gaan met vraagstukken over zingeving en zinleving. De wereld verbeteren begint tenslotte bij jezelf. Hoe zie jij een toekomst met aantrekkingskracht? Die vraag zette mij direct in beweging! Vervolgens komt natuurlijk de vraag hoe we richting kunnen geven aan de toekomst van ons ‘samenleven’. Naar misschien wel een ‘beter’ samen leven.

Op 7 december nemen Cees en Anne ons graag mee in het verhaal van Cees over Hoop; Hoe kunnen we deze verandering van tijdperk beïnvloeden richting ‘beter’. In wezen gaat dat vooral via ons bewustzijn. Dat is de cruciale factor in het leven. Vertaald naar het samenleven, kan ons bewustzijn een nieuw tijdperk verbeelden en mogelijk helpen maken. Dat vraagt een specifieke mindset, een mindset die ons kan inleiden in een ander verhaal. Dat is waar Cees via dit boek en tijdens deze workshop, graag zijn steentje aan bijdraagt.

Nadat we kort zijn meegenomen met hoe het boek eruit ziet, kunnen we ter plekke bepalen waarover we met elkaar meer willen weten.

Doelgroep;
Voor wie geïnteresseerd is in zingeven aan het leven en die richting willen geven aan de toekomst van ons samenleven.

Prof. dr. Cees Zwart was hoogleraar sociale pedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar organisatieontwikkeling en menselijke kwaliteit aan de Katholieke Universiteit Brabant. In studie en onderzoek heeft hij zich beziggehouden met de relatie tussen mensontwikkeling, organisatieontwikkeling en maatschappijontwikkeling. Hij was jarenlang actief in ontwikkelingstrajecten.

 

Anne Pastors is een schalig wereldverbeteraar, TransforMaatje in de publieke sector, toekomstontwikkelaar. Zij verbindt mensen en organisaties, is in staat tot het ontwikkelen van samenbindende en inspirerende verhalen, o.a. door taal en beelden te vinden waarmee de werkelijkheid en beleid anders bekeken kunnen worden en nieuwe oplossingen in zicht komen.

 

Datum: 7 december van 14  – 17 uur (inloop om 13.30 uur)
Locatie: Inspiratiehuis Arnhem, Utrechtseweg 310, gebouw B44
Prijs: €49,- (inclusief boek Over Hoop)
Aanmelding: via info@inspiratiehuisarnhem.nl