3 maart 2018 ‘Frisse Wind’-borrel in het Inspiratiehuis


Een Frisse Wind-borrel

Voor ieder die nieuwsgierig is, zich wil laten meevoeren en laten inspireren door de frisse wind die we het Inspiratiehuis binnen laten.
Voor ieder die samen met mij én anderen wil kijken wat er nog meer mogelijk is als we zouden samenwerken met elkaar. Er hoeft helemaal niets te ontstaan, het mag wel…
Een borrel óók voor ieder die de opening van de gezamenlijke expositie van Marlies Kamping en Oene Gerritsma wil vieren en de expo wil bekijken. Want die belooft zoveel pracht!

Eric Meijer zal op hang samen met Lies Joosten op harp, die ‘frisse wind’ muzikaal bespelen.

Wees welkom. Ik trakteer!

De wind mag waaien in het Inspiratiehuis

Het Inspiratiehuis, of eigenlijk ikzelf, ben toe aan vernieuwing. Daarover heb ik met velen van jullie al wel gesproken. Het gaat goed zoals het gaat. En, na zes jaar mag er ‘nieuws’ ontstaan. Dingen mogen anders gaan, anders georganiseerd worden dan ik tot nu toe heb gedaan. Dat verlangen ontstaat niet van de ene op de andere dag, maar is een geleidelijk proces. Twee jaar geleden is mijn site vernieuwd waarop je kunt zien dat ik niet het Inspiratiehuis bén, maar dat ik naast verhuur van het Inspiratiehuis en community-maker ook graag zelf weer teams en mensen begeleid om hun innerlijk vuur aan te wakkeren. Het Inspiratiehuis Arnhem mag veel meer tot een community behoren, een community zijn, gevoed worden door…, denk ik nu steeds vaker. Omdat ik ervaar dat je door samenwerking tot zoveel meer komt, dat er zoveel meer kan én lukt en dat je er zoveel blijer van wordt. Met deze borrel maak ik een volgende stap, waarin ik wel de focus heb maar het resultaat loslaat. De wind mag waaien. Beweging is er zeker al.

Om te laten zien waartoe samenwerking kan leiden is er die middag de opening van de expositie van Marlies Kamping (met prachtige schilderwerken) en Oene Gerritsma (met geweldige design-lampen)!

Over de Expositie:

Marlies Kamping (1973) kunstenares

Zacht raakt de kwast het doek,waar haar potlood de vorm al heeft neergezet. Ze schildert (tekent ) meestal portretten van mensen en vogels, zoals die van een kauwtje. Een kauw die haar iets vertelt over de vogel dan wel over de mens. Gedurende het proces heeft alles invloed. Voorbij de lagen van een verhaal ontstaat het beeld.

Oene Gerritsma  (1965)  ontwerper / kunstenaar

Het licht schijnt en de schaduw valt.
Licht wordt gereflecteerd en verandert van hoedanigheid.
Een vorm geeft betekenis en het soort licht heeft een kwaliteit.
Het licht geeft kwaliteit aan de ruimte.
Met deze dingen maak ik lampen.
Ze ontstaan vanuit een idee of intentie.
Ik probeer naar een oorspronkelijkheid te gaan en van daaruit vorm te geven.
De lampen (en andere dingen) zijn gemaakt voor een interieur.
Het Inspiratiehuis is hiervoor een geweldige plek.

Datum: 3 maart 2018 van 15.00-18.00 uur
Locatie: Inspiratiehuis Arnhem, Utrechtseweg 310, gebouw B44, Arnhem
Borrel:  Maria trakteert